Omgivningen

fisketriptyk Svanhults Sörgård är en fårgård och ligger nära olika aktiviteter som trollingfiske i Vättern, guldjakt på Karlsborgs fästning, och guidade turer i Tivedens nationalpark (för den som inte vill utforska nationalparken på egen hand.

Vill man uppleva Göta kanal kan man cykla längs Sveriges blåa band, eller ta en båttur med någon av passagerarbåtarna. Det finns också möjlighet att prova på en båttur med Sveriges enda hjulångare Eric Nordewall. För den som vill shoppa ligger köpcentra i Skövde, Örebro eller Jönköping inom bekvämt bilavstånd. Här finns också möjlighet till ridning på islandshästar, golf, eller avkopplande promenader och svampplockning. Skulle man vilja ta en tur i skogen är det bara att öppna dörren och kliva rätt ut i vildmarken för att uppleva den stillhet och tystnad som råder här.

Våren med den begynnande grönskan, tranor och andra flyttfåglar, hösten med den klara luften och starkt lysande stjärnhimmel, sommaren med de vackra solnedgångarna – allt kan du uppleva här hos oss.

Christer Larssons favoritblomma

Humleblomst